Figyelem! Medve sétált át az úton egy Pest megyei településen

A KISMAROS zárt FB-csoportban ma éjjel 0:39-kor jelent meg először egy bejegyzés, miszerint medvét láttak a Kismaroson a Börzsönyliget-Morgó kanyarban, azaz a Morgó kisvasúti megálló környékén. A helyiek először ugratásnak vélték a hírt, de úgy tűnik, hogy valóban van mitől tartaniuk. 

A fotó llusztrációForrás: Alexas_Fotos/pixabay.com

A részletek pedig meglepőek, hiszen egészen közeli találkozásról számolt be a szemtanú. 

Sziasztok! 0:39-kor medve sétált át a kocsink előtt a Morgó kanyarban! Mindenki figyeljen oda!"

A 0627.hu is írt az esetről, amiről hivatalos bejelentést is tettek. Az egyik hivatalos bejelentés Jancsó István hivatásos vadászhoz érkezett, aki elmondta: egyelőre nem tudja sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy valóban medve jár a térségben, de mivel a medvék viszonylag rövid idő alatt nagy távolságokat tudnak megtenni, nem elképzelhetetlen.

A hírről beszámolt a szokolyai önkormányzat is, amely figyelemfelhívásában azt írja: "az információ, úgy tűnik igaz lehet! Jelenleg csak a három szemtanú információja áll rendelkezésünkre. Nincsenek bizonyítékok! De kérjük Önöket, hogy elővigyázatosak legyenek, lehetőleg ne menjenek az erdőbe, külterületi részekre gyalogosan! Az illetékes Hatóságokat értesítettük! A medve védett állat! Legyünk sokkal körültekintőbbek!"

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek