Második világháborús bomba miatt lezárják Veszprém belvárosát

 2022. augusztus 2-án földmunkálatok végzése során Veszprémben, az Egyetem utcában egy második világháborús eredetű légibomba került elő, a robbanótest hatástalanítását a Magyar Honvédség tűzszerészei 2022. augusztus 9-én kezdik – olvasható a VEOL oldalán.

A második világháborús bomba miatt lezárják és kiürítik Veszprém belvárosátForrás: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

A II. világháborús bomba hatástalanítása miatt lezárják és kiürítik Veszprém egy részét. A művelet biztonságos végrehajtása érdekében a robbanótest feltalálási helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a területet a rendőrség előzetesen kiüríti és lezárja. Kérik a lakosságot, hogy a feladat zavartalan végrehajtása, illetve az életük és egészségük védelme érdekében 2022. augusztus 9-én reggel 8 óráig hagyják el ingatlanjaikat és az érintett területet. A biztonsági körzet közlekedését érintő zárás 7 órakor megkezdődik, az utcákból gyalogosan és gépjárművel az érintett területről csak kifelé halad majd a forgalom. A rendőrség hangosbemondón keresztül folyamatosan felszólítja az érintett zónán belül tartózkodókat a terület elhagyására.

A robbanótest hatástalanítása, valamint elszállítása várhatóan 15 óra körül befejeződik. A lezárásokat érintett utcák és épületek az alábbi oldalon érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek