Időkapszulát találtak egy hazai iskola udvarában

Egy 1969-ben földbe rejtett időkapszulát találtak az Inotai Tagiskola udvarán a napokban, amelyben régi újságok, dokumentumok és korabeli fényképek is helyet kaptak.

"A nyári munkálatok közben az iskola udvarán egy csőcsere miatt kell ásni, amikor a munkagép markolója valami nagyobb fémdarabnak koccant. A fémdarabot közelebbről megvizsgálva rájöttünk, hogy az bizony egy időkapszula. Gyorsan fel is bontottuk. Egy levelet és egy másik, régebbi, rozsdás kapszulát találtunk" – írja a legnagyobb internetes közösségi oldalon az iskola.

Nem is egy, hanem két időkapszula került előForrás: Inotai Tagiskola/Facebook

Az is kiderült a levélből, hogy a régi kapszulát 1969 júniusában az Árpád Fejedelem Úttörőcsapat helyezte el, majd 1986 májusában a Végvári Vitéz Raj kiásta átmentés céljából. 

Az eredeti kapszula üzenetének 1996. június 2-án kellett volna előkerülnie.

Ám úgy látszik mindez a feledés homályába merült. Viszont 2022-ben szerencsére fennakadt a markológépen.

Szinte mintha újak lennének, csak a címlapokon látható dátumok árulkodóakForrás: Inotai Tagiskola/Facebook

A fotókat látva az iskola vezetői arra gondoltak, hogy egy kis kutatásra hívnak mindenkit. Az Inotai Tagiskola Facebook-oldalára feltöltött fekete-fehér fotókon bárki felismer valakit a szereplők közül, akkor írjon egy hozzászólást a poszthoz a felismert személy nevével, s esetleg azt is fűzze hozzá, hogy hol él most az illető. Így kiderülhet, hogy mennyire szóródott szét a világban az akkori iskolaközösség – számolt be a hírről a veol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek