Drón napot hirdettek kütyürajongóknak Szolnokon

A RepTár Drone Day-t idén második alkalommal, augusztus 6-án rendezik meg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum területén, a Drone Hungaryvel közösen együttműködve. Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól majd - írták a program közleményében.

A RepTár egy egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Közép-Kelet-EurópábanForrás: reptar.hu

Az egész napos program ideje alatt a múzeum élményelemein kívül, ami a 4D mozi, a szimulátor, a csúszópálya, a 3D karika és a Pilótapont, számos érdekes bemutatóval készülnek a kiállítók. Az érdeklődők láthatják majd a vidéket és a múzeum területét a Drone Eye program keretein belül, amit profi szakkommentátor közvetít, és közelről megismerkedhetnek a videós, rendőrségi, katonai és mezőgazdasági drónokkal.

Ráadásként a nap folyamán bárki kipróbálhatja magát drónpilótaként! Akadályokon átrepülve megtapasztalható lesz, milyen drónt irányítani. A drónszimulátorral pedig összemérhető a lelkes látogatók ügyessége és precizitása. A nap folyamán több alkalommal is beindítanak egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtóművet.

A kiállítóktól és elóadóktól (HM EI Zrt., Nemzeti Közszolgálati Egyetem, MyActionCam Magyarország, Magyarországi Drón Koalíció, Drónpilóták Országos Egyesülete, Légtér.hu Kft.) megtudható lesz minden a virtuális légiforgalom irányításáról, hogyan lehet irányítani és szervezni a légi forgalom áramlását egy repülőtéren vagy a légtérben, illetve, hogy milyen 2022-ben a legális drónrepülés.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható. A programok pontos sorrendjéről a múzeum oldalán olvashattok többet

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek