Nem tudni ki készítette, de hinta vár hazánk egyik legszebb csúcsán

A Csodálatos Magyarország Facebook-oldalán találtuk azt az érdekességet, miszerint ismeretlen "jótevők" készítettek egy biztonságos és teherbíró hintát hazánk egyik legszebb kilátását nyújtó hegycsúcsán, a Mecsek 404 méter magas tetején. A hinta nem újkeletű, már egy ideje várja a túrázókat a Flóra-pihenő közvetlen szomszédságában, de időről-időre újra felfedezzük, hátha valaki még nem ismerné.

Esküvői fotók is készültek már a rejtélyes eredetű hintánForrás: Travelo.hu

Hogy eljussunk a hintához és a kilátóponthoz, álljunk a pécsi vidámpark egykori bejáratával szembe, majd induljunk el balra, a Flóra-pihenő felé vezető ösvényen. Csupán egy pár perces séta kell, és már meg is érkeztünk a sziklaszirtre épült kilátóhoz, ahonnan békében gyönyörködhetünk az alattunk elnyúló Pécs és a Keleti-Mecsek látványában - írták az oldalon.

A Flóra-pihenőt a Bertalan-szikla tetején találjuk. Itt eredetileg egy menedékház állt, melyet 1894-ben Zellerin Mátyás épített, de e nagy erejű vihar elpusztította. 1911-ben Hamerli József helyreállította a romokat: terméskőből rakatott szilárd alapot, a régi forma megőrzésével pedig kilátóvá formálta a fatetős építményt. A befejezés után, édesanyja tiszteletére Flóra-pihenőnek nevezte el.

Innen pár lépésre található a hinta, amit egy feketefenyő erős ágára akasztottak. Az akár két embert is elbíró hintán 404 méter magasan hintázhatunk, és szemlélhetjük a gyönyörű tájat. A Facebook-kommentelők nagy része remek ötletnek tartja az elkészítését, sok túrázó szerint ez az ajándék hinta még szebbé teszi a pihenő területét, és remélik, hogy senki nem rongálja majd meg. (Úgy tűnik az elmúlt egy évben nem esett baja - a szerk.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek