Már látogatható Siófok illatozó Rózsakertje

A főszezonra átadták Siófok megújult, gyönyörű Rózsakertjét ahol több, mint 6000 tő rózsa illatosítja be a parkot, a parton pedig egy vízalagúttal kibővített szökőkút várja a látogatókat. A siófoki Hajóállomás mellett fekvő Rózsakert és az onnan induló parti sétány a helyi lakosok és a Siófokra látogató vendégek kedvelt parkja.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

A ma is látható Rózsakertet az 1930-as évek elején alakították ki, melynek mostani, több lépcsőben történő felújítását a tavalyi évben kezdte meg Siófok Város Önkormányzata saját forrásból.

A parti sétány a tavalyi évben a nyári szezonra megújult, ekkor elkészült a térkőlapokkal burkolt sétányrész, mely a Rózsakertet a Porecs térrel köti össze. A körülbelül 4 m széles és közel 400 méter hosszú sétány 17 új közvilágítási kandeláberrel, padokkal és hulladékgyűjtőkkel egészült ki. Az elkészült területen az idelátogatókat ingyenes wifi hálózat fogadja. 

A tavaly elkészült sétány után idén tovább folytatódott a Rózsakert megújítása. A II - III. ütem ideje alatt megújult a park rózsalugasos része, ide egy korabeli rózsakert került. A Rózsaligetben a régi pergolát felújították és további új, modern rózsafuttató pergolákat is elhelyeztek. A kivitelezés során zöld növények, új gyepszőnyeg és rezisztens fajtájú rózsák, valamint egynyári virágok leltek otthonra a kertben - olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

A parkba közel 11.000 db növényt ültettek, melyek közül 6.000 tő rózsa, közülük 70 féle rózsafajtában lehet gyönyörködni és a park további különlegessége a 6 db mocsárciprus fa. A kertben automata öntözőrendszer gondoskodik a növények megfelelő vízfelvételéről, a belső sétányrendszerben pedig egy kb. 500 m2-es központi szökőkúttér várja a látogatókat, különböző módon táncoló vízsugarakkal. 

A Rózsakert a 2022-es nyári főszezonban már méltó, modern pompában várja a turistákat és a város lakosait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek