Beindult a nyári szezon, dupla emeletes vonat jár a Balatonra hétvégente

A nyár kellős közepén vagyunk, egyre többen szeretnék a Balatonon tölteni a hétvégét, így megnövekedett az utasforgalom a déli parton közlekedő vonatokon. A MÁV ezért úgy döntött, hogy a nyári szezon végéig a Nagymarostól Fonyódig közvetlenül közlekedő emeletes Jégmadár expressz (KISS) dupla szerelvénnyel közlekedik.

A vonat kibővített részére, azaz a menetirány szerinti második (hátsó) egységbe Kelenföldtől lehet felszállniForrás: MÁV/Facebook

A vonat kibővített részére, azaz a menetirány szerinti második (hátsó) egységbe Kelenföldtől lehet felszállni, illetve visszafelé is csak Kelenföldig lehet benne utazni. A két emeletes jármű együttes ülőhelykapacitása 1200 fő, de a csomaggal utazók kényelme érdekében vonatonként csak 968 helyjegy váltható.

A dupla Jégmadár expressz jelenleg Nagymarosról indul 7:40-kor szombaton és vasárnap, és 9 órakor ér Kelenföldre. Fontos, hogy a második egységbe csak Kelenföldtől lehet beszállni, ugyanis a korábbi szakaszon néhány megállóban nincs megfelelő hosszúságú peron, így ott csak az első KISS vesz föl utasokat! A vonat a déli part fontosabb megállóiban megállva ér 11:23-ra Fonyódra, majd onnan 16:36-kor indul vissza.

A vonatra helyjegy váltása kötelező az utazáshoz, így garantált az ülőhely. A járaton alapesetben 12, a dupla szerelvényen 24 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek