Térképen, hol, mennyibe kerül a balatoni lángos

Az utóbbi időben híre kelt, hogy micsoda csillagászati árak vannak a legnagyobb tavunk körül, így nem is lehet aktuálisabb a csodálatosbalaton.hu kutatása, amelyben azt járták körül, hol mennyibe kerül a lángos. Mivel egy balatoni nyaralás lángos nélkül nem lehet az igazi, a lap munkatársai végignéztek 30 Balaton körüli település lángos-árait, majd egy térképet is készítettek az árakról.

Örvényes,Beach,balatonForrás: Örvényes Beach / Facebook.com

A legtöbb helyszínen jó balatoni szezonra számítanak az éttermek. A legtöbb helyen a 2021-es árakhoz képest 20-30%-os áremelésről számoltak be, és azt is elmondták, hogy a következő hetekben még lehet, hogy szükség lesz további áremelésre a napi szinten növekvő alapanyag árak miatt.

A Balaton lángostérképeForrás: csodalatosbalaton.hu

A munkaerőhiány miatt idén több balatoni étterem csökkentett nyitvatartási idővel működik. Van ahol ki sem nyitnak, akad olyan is ahol az ebéd és a vacsora között van zárva a vendéglő. Az energiaárak az alapanyagköltségek és az infláció robbanása miatt az étlap sok helyen szűkebb mint a korábbi években, sok helyen szezonális választékkal próbálják meg kiszolgálni az utazókat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek