5+1 nyári zenei fesztivál, amin Te is biztosan ott leszel

Két hosszú év után, ez a nyár végre olyan lehet, mint régen. Nyitnak a strandok, kezdődnek az éjszakába nyúló fergeteges partik, a kedvenc hazai és nemzetközi előadóink legnagyobb slágerire bulizhatunk együtt a családdal és a barátokkal. Csokorba szedtük az ország legjobb nyári fesztiváljait, mutatjuk, hogy melyikre és miért érdemes ellátogatnod. 

Bánkitó Fesztivál

Progresszív, kortárs, folyamatosan megújuló. Ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni a Bánkitó zenei programját. A július 13-16 között megrendezésre kerülő fesztivál idén külföldi fellépőkkel is bővül. A cél az, hogy összehozzák a környék produkcióit és bemutassák az európai zenei színtér legfrissebb és legizgalmasabb bandáit. Fellép többek között a Carson Coma, Krúbi, Beton.Hofi, és a Bohemian Betyars. A fesztivál különlegessége, hogy a zenei programok mellett, színházi előadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal és civil-kulturális programokkal várják a közönséget. A napi jegyek már 8000 Forinttól elérhetőek.

Koncertek és színház a csillagos ég alatt a Bánki tónálForrás: Facebook/ Bánkitó Fesztivál/photo by Bence Szemerey

Balaton Sound és B my Lake

Két évnyi kényszerszünet után a B my Lake úgy döntött, hogy csatlakozik Közép-Európa legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljához a Balaton Sound-hoz, és együttes erővel június 29. és július 2. között várják a bulizókat Zamárdiban. A szervezők korábban 24 világsztárt jelentettek már be, köztük ott van a dj világranglistán második Martin Garrix, a kívánságlisták állandó éllovas duója, Dimitri Vegas & Like Mike, az álarc mögé rejtőző világsztár Marshmello, a Sound egyik legnagyobb közönségkedvence, a magyar feleséget választó Timmy Trumpet, vagy a svéd house fenomén, Alesso. 2022-ben visszatér a Balaton Soundra a spanyol elrow csapata is, akik lenyűgöző dekorelemekkel (medúza, óriáspolip, kalóz), táncosokkal és nem utolsó sorban kiváló fellépőkkel varázsolnak elképesztő mélytengeri világot a színpadra. A napijegyek ára 26.900 Forint, a három napos bérlet 72.900 Forintba kerül.

A Balaton Sound a B my Lake-kel együtt csap fergeteges hangulatot ezen a nyáronForrás: Facebook/Balaton Sound

EFOTT

A Velencei-tó partján minden évben megrendezett EFOTT a maga 120 ezres létszámával Magyarország egyik legjelentősebb fesztiválja a fiatalok körében. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a fesztivál szervezői évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a zenei események mellett a fiatalok sport-, gasztro- és kulturális életének fellendítésére is. A hallgatói igényekre alapozva a környezetvédelem és a fenntarthatóság lesz az idei EFOTT szervezésének egyik kiemelt fókuszpontja. Ennek megvalósulása a különböző egyetemi összefogások keretében, illetve a házigazdaegyetemmel, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködésben realizálódik. Július 13-17. között a magyar zene nagyágyúi öt színpadon garantálják a fergeteges fesztiválhangulatot. Fellép a Halott Pénzt, a Wellhello, a Follow the Flow, a Bagossy Brothers, a Margaret Island és még sokan mások, a külföldi sztárvendég pedig John Newman lesz.  A napijegyek 15.490 Forintba kerülnek, de vannak kedvezményes hetijegyek is.

Az EFOTT a Velencei-tó legnagyobb nyári bulija, amin minden évben én is részt veszekForrás: Facebook/EFOTT/Gáll Franciska

Paloznak Jazzpiknik

 A 10. jubileumi Paloznaki Jazzpiknik az ünnepi stílusok kavalkádjával várja a piknikezőket – a nagyszínpados fellépők valódi bulihangulatot repítenek a Balaton-felvidékre, míg a kisebb színpadokon a jazz és társműfajainak jeles képviselői ringatják a fesztiválozókat. A háromnapos zenei fesztivált, augusztus 4.-én a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző Emeli Sandé nyitja, de érkezik még Lisa Stansfield, az MF Robots és a világhírű Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience formáció is. A különleges alkalomra a jazzrajongóknak valódi Boogie Wonderlanddel és számos meglepetéssel készülnek szervezők. A napijegy ára 17.390 forint, a 2 napos bérlet 29.890 forintba kerül.

Koncertélmény piknik hangulatban PaloznakonForrás: Facebook/ Paloznaki Jazzpiknik

STRAND Fesztivál

Augusztus 18-21. között tizedszerre nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton egyik fő eseménye. További jó hír, hogy a fellépők listája újabb világsztárokkal és közel 50 hazai fellépővel bővült. A két év kihagyást követően ismét megrendezett fesztiválra a bérletet vásárlók most az ukrán menekültek sorsán is segítenek. A korábban bejelentett világsztárokon felül idén a Nagyszínpadon lép fel Sean Paul, a Clean Bandit, Alvaro Soler és a francia house DJ, Kungs is. A STRAND Fesztivál korábban bejelentett előadói közt olyan fesztiválsztárokat találunk, mint Parov Stelar, Tom Walker, Sam Feldt és a The Stickman. A napijegyek ára 14.990 Forint, a három napos bérlet 34.990 Forint, a négy napos bérlet 41.990 Forintba kerül.

Idén is ilyen fergeteges lesz a hangulat ZamárdibanForrás: Strand Fesztivál/ Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu

+1 SZIGET Fesztivál

Két hosszú év után az ország legnagyobb fesztiválja, a Sziget 2022 világsztárokkal, befutott nevekkel, itthon még nem látott előadókkal, friss, izgalmas, feltörekvő tehetségekkel tér vissza. Augusztus 10-15 között a Hajógyári-sziget ismét átalakul, és hat napon keresztül olyan híres előadók koncertjeit élvezhetjük, mint Dua Lipa, Justin Bieber, Calvin Harris, Artic Monkeys, Kings of Leon vagy Lewis Capaldi. De lesznek zsonglőrök és kötéltáncosok, akrobaták, vizuális és expresszív előadások, múltidéző házi vidámpark, sétáló utcaszínház és stand-up comedy is. 

Két év után újra a Szigeten bulizhatunkForrás: Facebook/ Sziget Festival/ @bodorkosm/Bodorkos Mate

A fesztivál környezetvédelmi elköteleződése idén is töretlen, így a Greener Sziget új elemekkel egészül ki. A CO2 kompenzációs erdő kialakításához járulhatnak hozzá azok a látogatók, akik a jegyük mellé "egy fát is vásárolnak". A vendéglátás is megújul idén, száműzik a műanyagot, továbbra is használják a re:poharat, a lebomló étkészletet és a fókuszt a keletkező hulladék visszagyűjtésére helyezik. A napi jegyek már 28.000 Forinttól elérhetőek, a heti bérlet 120.000 Forintba kerül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek