A növények napját ünneplik a szegedi egyetemi füvészkertben a hétvégén

Tartalmas és sokszínű családi nappal vár minden növényimádót május 28-án, szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) idén százéves füvészkertje. A növények napját köszöntik, ahol a növényvilág sokféleségét és az emberi életben betöltött rendkívüli szerepét bemutató tudományos előadásokkal és családi programokkal találkozhatnak az oda látogatók. 

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében rengeteg szépségben gyönyörködhetünkForrás: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert/Facebook

Délelőtt és kora délután az SZTE és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont oktatói és kutatói tartanak előadásokat a klímaváltozásra adható lehetséges válaszokról, az inváziós fajokról, a növények érzékeléséről, valamint a környezeti ingerekre adott válaszaikról, de az érdeklődők megismerhetik a zöld géntechnológia kínálta lehetőségeket is. Szintén izgalmasan hangzik, hogy a helyszínre érkezők megtanulhatják azt is, hogy ki-ki saját környezetében, balkonládákban, magas ágyásokban hogyan alakíthat ki "mini édenkerteket". Látványos programnak ígérkezik Rácz Lajos zöldségszobrász bemutatója, ahogy az a fotókiállítás is, melyet a botanikuskertben készült felvételekből rendeznek.

Mindig zöldben úszik a kertForrás: MTI/Rosta Tibor

Családi öko élményprogramot kínál a Kezes-lábas játszóház, ahol egyedi készítésű, legtöbbször roncstelepről megmentett kerékpárokból épített eszközökkel végrehajtott feladatok hívják fel a résztvevők figyelmét a környezettudatosság, a mozgás és az összefogás fontosságára, írja az MTI. További információt a füvészkert oldalán találtok.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek