Megdőlt a rekord: Kétszer fogták ki Legendát

Megdőlt a tórekord az Etyek és Alcsútdoboz között található Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőparkban, ahol idén már kétszer is kifogták Legendát, a gyönyörű fekete amurt – olvasható a Pecaverzum oldalán.

A mutatós fekete amur tavaly "csak" 21,6 kilogramm volt, mikor a horgásztó egyik tulajdonosa, Vogel András életében negyedik alkalommal kifogta; most azonban felkapott magára 3 kilót és megdöntötte az akkori tórekordját.

A horgásztó és pihenőpark közösségi oldalának tájékoztatása szerint Legenda idén is partra került, ráadásul már kétszer is, és mindkétszer még nagyobb tömeggel, így új tórekordot állított be. Mikor május 10-én egy horgász kifogta, akkor 23,70 kilogramm volt a tömege. Nem telt el két hét, és Legenda újra kikukkantott a vízből. Május 21-én az amur egy tejsavas, édeskés, tintahalas bojlira csábult el, és a gyors mérlegelés után derült ki, hogy ismét nőtt, ekkor a mérleg már 24,6 kilogrammot mutatott. Az új csúcsot elérő horgász a születésnapján halászta ki Legendát, így számára is örökké emlékezetes marad ez a pillanat. 

A pihenőpark tavában több különleges hal is él, tavaly telepítettek bele például aranyamurt és xantorisztikus harcsát is. A tó tulajdonosaiból álló csapat két díjat is bezsebelt a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC). Övék lett a legnagyobb halért járó díj és a Top 5 hal versenyét is megnyerték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek