Megnyitott Gyuri bácsi mesés gyógynövénykertje

Május 14-től már látogatható a Bükkszentkereszt határában lévő kert, ami abból a célból jött létre, hogy megőrizze a lassan feledésbe merülő népi gyógyászat növényeit. A kertben közel 150 féle növény, összesen több mint 21.000 példánya található. 

Mintha a mesében járnánkForrás: Szabó Gyuri bécsi/Facebook

Az országszerte ismert kertben, – melyet évente több ezer látogató keres fel – napjainkban is hasznos és érdekes oktató-nevelő munka folyik. A kert egyedileg is látogatható, és vezetett kertlátogatás során is, ez utóbbira csak az 1 napos túrák napjai alatt van lehetőség.

A kertet sövények, fák és cserjék védik, veszik körbe, élőhelyet biztosítva a madaraknak, apró állatoknak. 

Az 1 napos gyógynövényismereti túra során alapvető ismereteket sajátíthattok el a gyógynövényekről a festői szépségű, barátságos hangulatú Bükkszentkereszten tett terepi túra közben, és a gyógynövénykertben tett látogatás alatt. Ehhez előzetes online jelentkezés szükséges. Akinek a terepi túra megterhelést jelentene, annak lehetőséget adnak csak a kert látogatására is. 

A kert a hét minden napján 9:30 és 17:30 között várja a gyógynövények szerelmeseit. A fogadóépületben egy új Györgytea mintabolt is helyet kapott, ahol akár kedvenc gyógyteáitokat is megvásárolhatjátok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek