Újabb gyönyörű kastélyunk újult meg, most Nagycenken

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram részeként egy újabb kastélyunk esett át teljes átalakuláson. Befejeződött ugyanis a nagycenki Széchenyi-kastély megújulásának épület-kivitelezési szakasza. Ez pedig azt jelenti, hogy az épületet várhatóan idén ősszel adják majd át a nagyközönségnek. 

A nagycenki Széchenyi-kastély 2022. május 10-énForrás: MTI/Filep István

A rekonstrukciós munkálatok során már megújult az Öregkastély, a Széchenyi-szárny, a Virágház, a Pandúrházak, valamint a kastélypark. A kastélypark főbejáratánál álló két őrházban (Pandúrházak) jegypénztárt, információs pontot, múzeumshopot és mosdóhelyiségeket alakítottak ki - olvasható az MTI hírében.

A kastélyparkban helyreállították még a barokk parter (díszkert) sétányait, valamint szökőkutat és tematikus játszóteret alakítottak ki. A kertbe ülőbútorokat, hulladékgyűjtőket, világítótesteket helyeztek ki, öntözőrendszert telepítettek, valamint megújították az északi, falazott kerítést.

A közeljövőben mindezek mellett egy interaktív eszközökkel gazdagított kiállítás is várja majd a látogatókat az Öreg-kastélyban és a Széchenyi-szárnyban, melynek célja, hogy bemutassa gróf Széchenyi István örökségét.

A közlemény szerint gróf Széchenyi István valamikori kastélya hazánk egyik kiemelkedő, emblematikus értéke és Széchenyi-kora óta nem volt példa ilyen mértékű fejlesztésekre a kastélyegyüttesben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek