Mária Terézia születésének 305. évfordulóját ünnepli Vác

A Váci Tavasz egyik kiemelkedő, különleges színfoltja a Mária Terézia 305 rendezvénysorozat, amit  május 12. és 15. között rendeznek a városban. Az eseményen a királynő egykori váci látogatásáról is
megemlékeznek, hiszen Vác ennek köszönheti barokk belvárosának mai képét.

A váci Diadalív, melyhez sok érdekes történet kapcsolódik; mind megismerhetjük őket a rendezvényenForrás: Andocs/shutterstock.com

A Mária Terézia 305 programsorozat díszvendége Habsburg Eilika lesz, aki a város meghívására látogat el a Dunakanyar szívébe - közölték a szervezők a sajtóanyagban. A barokk főtéren táblaképavató, az Elefántos Házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a Püspöki Palotában zenés irodalmi est, a Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny várja majd a közönséget.

A Városháza Dísztermében május 14-én visszaemlékezéseken keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kor építészetével, bűbájosokkal, kuruzslókkal és boszorkákkal, a barokk divattal és gasztronómiával.

A gyerekek játékos formában, látványos elemekkel ötvözve találkozhatnak a barokk korral május 15-én. A főtéren a kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, a Pannónia Házban interaktív élmény-udvar és hangverseny színesíti a családi programot. További váci látnivalókról a Visitvac.hu oldalon tájékozódhatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek