Hollóházi porcelánból készült trófeákkal is díjazzák a Giro d'Italia nyerteseit

Hollóházi porcelánból készült trófeákkal díjazzák a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának nyertesét, írja az MTI. A Gironak pénteken lesz a nyitóetapja, de már szerdán lezárásokra kell számítani.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hárshegyi Zsuzsanna marketing-menedzser kiemelte, megtisztelő volt a felkérés az idén 245 esztendős Hollóházi Porcelánmanufaktúrának a "világhírű kerékpárverseny számára elkészíteni a szakaszgyőzteseknek járó trófeákat".

A manufaktúra történetében nem ez az első alkalom, hogy világversenyek győzteseinek készítenek díjat, hasonló trófeát vehetett át például az 1989-es Forma 1-es Magyar Nagydíj győzteseként Nigel Mansell.

A Giro szakaszgyőzteseinek díja tradicionális formájú serlegváza, mindhármat rendkívüli gondossággal, teljes egészében kézzel készítették a porcelánkészítő mesterek.

A virágminták és a 21 karátos arany festés szintén kézzel készültek a Hollóházi Porcelánmanufaktúrában. A váza kézzel festett tulipános díszítései a hollóházi porcelán jellegzetes, hagyományos motívumai. 

Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette. A Giro pénteki nyitóetapján ezúttal Budapestről elrajtol Visegrádra a mezőny, majd szombaton a fővárosban lesz egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert vasárnap. A pénteki rajt előtt viszont már szerdán lezárásokra kell számítani.

Giro D' ItaliaPixabay -maikelm

A közlemény szerint szerda délután három órakor várhatóan éjfélig lezárják a Hősök terét körben, valamint a Kós Károly sétányt és az Olof Palme sétányt. Délután 5 órától várhatóan este 8 óráig le lesz zárva továbbá az Andrássy út a Bajza utca és a Dózsa György út között, valamint a Dózsa György út a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között. További információkat a lezárások helyéről és idejéről ide kattintva találhattok.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek