Leégett 600 hektárnyi terület, mire eloltották a tüzet a Kis-Balatonnál

Hétfő hajnalra sikerült eloltani azt a tüzet, amely Sármellék külterületén, a 76-os főút közelében, a Kis-Balaton térségében keletkezett még vasárnap kora délután. Mire sikerült megfékezni a lángokat, mintegy 600 hektáron égett le a nádas és az aljnövényzet a területen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Ég az aljnövényzet a 76-os főút mentén, Sármellék közelében március 6-ánForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Varga György

A keszthelyi, a pacsai, a zalakarosi, a marcali, a nagykanizsai és a badacsonytomaji hivatásos, valamint az alsópáhoki, a hévízi és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat. A munkálatokat a Zala megyei katasztrófavédelmi szolgálat irányította. 

A helyszínen 13 tűzoltóautóval, valamint mocsárjáróval is jelen voltak a szakemberek. Munkájukat azonban jócskán megnehezítették a mocsaras terület talajviszonyai, valamint a vasárnap délután uralkodó erős szél.

A füsttel járó tűz nagy távolságról is észlelhető voltForrás: MTI/Varga György

Vasárnap este Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta az MTI-nek, hogy a nagy füsttel járó tűz miatt helyszíni méréseket végeztek, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek