Ez a kis vörösbegy bútorozott lakásban fogyaszthatja el a reggelit

Miért ne építhetnénk luxusmadáretetőt madarainknak? Példuául egy hangulatos kis bútorozott lakást, parafadugóba szúrt "dézsás" szobanövénnyel, tapétázott falakkal, madarakat ábrázoló képekkel a falon, kilátással a környező erdőre. Az alábbi videón épp egy ilyen etető készül:

A madáretetőt és a videót Dr. Varga Attila Károly, a Miskolci Egyetem docense készítette a Gépészmérnöki és Informatikai Kar ipari termék és formatervező mérnöki szakjának munkája által inspirálva. Az etetővel az innovációban rejlő lehetőségekre szerette volna felhívni a figyelmet, és arra, hogy apró lépésekkel is tehetünk valamit azért, hogy Földünket élhetőbbé tegyük.

Az egyre gyakoribb levegőminőség romlás, a környezetszennyezésből adódó problémák miatt még fontosabb, hogy odafigyeljünk - írja Varga Attila Károly a National Geographic cikkében. A koronavírus járványhelyzet árnyékában még inkább szívet melengető érzés, ha körbenézünk és felfigyelünk a minket körbe vevő környezet szépségeire, természeti kincseinkre, amely egyfajta belső egyensúlyt, megnyugvást, lelki harmóniát képes kölcsönözni valamennyiünk számára.

Ha madarak etetésébe vágunk, mindenképpen hasznos elolvasni előtte a szakértők tanácsait, mert van néhány szabály, amit a madarak biztonsága érdekében fontos betartani! A felelős téli madáretetésről bővebben a Magyar Madártani Egyesület oldalán olvashatunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek