Madárbarátok figyelem! Így kell jól etetni a városi madarakat télen

Ha szeretik a madarakat, és télen is tennének értük valamit, de felelősséggel és felkészülten vágnának bele a dologba, akkor a Magyar Madártani Egyesület november 9-i online előadása megadja hozzá a szükséges tudást.

SzéncinegeForrás: ©Lóki Csaba / MME / Facebook.com

A Zoom platformon keresztül elérhető előadás ideje alatt megtudhatják, milyen madarak töltik a városban a telet, és milyen lehetőségeik vannak a természetes élelemszerzéshez. Az előadó bemutatja az odúk fajtáit, és fény derül a helyes és jól időzített téli madáretetés trükkjeire, valamint a további, fontos teendőkre is, amivel segíthetnek a városi madaraknak.

A részvétel ára 3500 forint, amivel az MME zárt, oktatási platformján keresztül 30 napig még visszanézhető a felvétel. A bevétel fele adományként hasznosul, amivel a jelentkezők az egyesület munkáját támogatják.

Az előadás 18 órakor kezdődik Dr. Benedek Veronika, ökológus és az MME oktatási és kommunikációs munkatársa vezetésével. A szakember célja, hogy választ adjon arra a bonyolult, de ugyanakkor egyszerű kérdésre, hogy hogyan tudjuk megőrizni a természeti egyensúlyt, és miként segíthetünk a városi madaraknak. Mindezt úgy, hogy feléleszti azt a megkopott tudást, amivel a korábbi generációk még alapként rendelkeztek - írták az esemény oldalán. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek