Idén új helyen vár ránk ez a természetközeli fesztivál

Pilisborosjenő első, saját fesztiválja a tavalyi évben indult a természet és a művészet szeretetének jegyében. Az élet apró örömeit hirdető kisfesztivál 2021-ben a falu határába invitálta az érdeklődőket egy családias hangulatú piknikre.

Forrás: Kelemen Gergő Photography / Szelaví FEsztivál / Facebook.com

 Voltak kisebb és nagyobb koncertek, de a résztvevők helyi termékeket is kóstolhattak, előadásokat, beszélgetéseket hallgathattak a környezettudatosság és fenntarthatóság témáinak körében, de irodalmi programok, workshopok és kézműves vásár is várta az ide érkezőket.

A Szeláví! csapata 2022-ben is hasonló felütéssel, és a természet iránti határtalan lelkesedéssel készül az idei fesztiválszezonra. Az esemény tematikája továbbra is az összművészetiség és ökotudatosság köré épül. Sőt, annak érdekében, hogy a mostanában egyre népszerűbb slow living mozgalomhoz még inkább kapcsolódni tudjanak, a fesztivál 2022-ben a Pilis szívébe költözik, s az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az Egri vár másolatának környékén rendezkedik be - olvasható a közleményükben.

A fesztivál szervezői azt is elárulták, hogy kik azok, akik már biztosan ott lesznek a nyárindító Szelávín. A háromnapos hétvégén fellép többek között Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska kettőse, biztosan ott lesz a Zűrös Banda és a Sárik Péter Trió is, akik Falusi Mariannal közösen adnak majd Jazzkívánságműsort. Pilisborosjenő képviseletében érkezik a Baló Sámuel Trió, valamint a Lépjünk a holdra zenekar, de a fesztivál arca, maga Jenő is meglepetés koncertet ad majd barátaival.

Új szólólemezét mutatja be a Szelávín Lovasi András. A Grand Hotel Halmahera című anyagon a dalszerző korábbi zenekari társa, Kispál András is gitározik. A fesztivál hétvégéjét az Anima Sound System Jazz Session produkciója zárja majd. A május 27-29. közöttre tervezett Szeláví! Fesztiválra már kaphatók az elővételes bérletek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek