Vaddisznó sétált az M1-es tatabányai felhajtóján

A kemma.hu olvasója szerint az állat a Budapest felé vezető oldalon, az út szélén sétálgatott tegnap este. Azt mondta, nagyon megdöbbent, amikor hirtelen a sötétben felbukkant a vaddisznó, amelyet ő maga kikerült ugyan, de azt már nem látta, a vaddisznó meddig volt jelen a sztrádán.

A fotó illusztráció.Forrás: andreas N/Pixabay

Az esetről megkérdezték az út fenntartóját, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t is. Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs igazgatója elmondta: az értesítés után ellenőrizték az adott szakaszt, de az állatot nem látták, amely vélhetően visszament az erdőbe.

Emellett az autósokat óvatosságra inti, mert előfordulhat, hogy a csomópontoknál állat sétálgat. "A csomópontoknál nincs végig védőháló, így ott gyakorlatilag szabad a bejárás az állatoknak. Amennyiben a Közút tudomására jut, hogy egy vadállat, vagy kutya sétál a sztrádára, az illetékes mérnökség munkatársa végigjárja az adott szakaszt. Ha látja az állatot, akkor a Közút értesíti az területileg illetékes vadásztársaságot. Az állat befogása, esetleges kilövése rendőri biztosítás mellett történik." – részletezte az eljárást Pécsi Norbert Sándor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek