Fényes nappal vaddisznók bandája támadta meg egy nő bevásárlótáskáját

A hírek szerint egy csapatnyi vaddisznó úgy felbátorodott péntek délután - valószínűleg ők is megörültek a várható május 19-i olasz nyitásnak -, hogy portyázni indultak, és egy Rómához közeli élelmiszeráruház parkolójában zsákmányul ejtették egy nő megpakolt bevásárlószatyrát.

A kép csak illusztrácóForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Ingolf Konig-Jablonski

A közösségi médiában közzétett felvételen látszik, ahogy a négy felnőtt és két fiatal vaddisznó megkörnyékezi az asszonyt, aki hiába próbál menekülni, végül kénytelen a földre dobni a bevásárlószatyrát, amelyet az állatok azonnal megrohamoznak - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában. A kisebb példányok ott helyben nekiálltak lakmározni a zsákmányból, a nagyobbak felkapták, amit értek és elfutottak.

A Le Rughe nevű településen történt eset felszította a vitát a vaddisznók jelenlétéről az olasz városokban. Róma polgármestere tavaly októberben nyomozást is elrendelt, miután a rendőrök végeztek egy vaddisznócsaláddal egy Vatikánhoz közeli játszótéren. Az eset heves tiltakozást váltott ki az állatvédők és néhány helyi lakos részéről.

Az viszont tagadhatatlan, hogy a felbátorodott állatok feldúlják az olasz gazdák földjeit, és több esetben is okoztak már halálos kimenetelű közúti baleseteket. Olaszországban évente átlagosan 10 ezer közúti balesetért felelősek a vaddisznók. Az állatokat egyre gyakrabban látni, ahogy a szemétben kotorásznak a városi területeken és arra is volt példa, hogy emberek sérültek vagy haltak meg vaddisznótámadás miatt. De a probléma nem csak Olaszországban áll fenn, írták a cikkben, a görögöknél is városlakóvá váltak a disznók. Pár hete éppen Thesszaloniki utcáin indult esti sétára egy megtermett sertés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek