Ezekben a megyékben várható havazás a hétvégén

A met.hu előrejelzése szerint szombaton az Alföldön, ideértve Borsodot is többnyire erősen felhős illetve borult idő várható, és az Alföldön több helyen várható havazás, a keleti határszélen napközben havas eső is. Az ország többi részén vékony, szakadozott felhőzet lesz az égen, a Dunántúl északi felén lehet időszakosan több felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +3 fok között alakul. Késő estére 0 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

A kép illusztrációForrás: Couleur/Pixabay

Vasárnap hajnalban a keleti megyékben továbbra is havazásra kell számítani, de reggel már csak a keleti határvidéken eshet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és 0 között valószínű, délkeleten lesz a legkevésbé hideg, de az északi völgyekben néhol -10 fok alá hűl a levegő. Vasárnap napközben és éjszaka elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb havazás, havas eső, akár gyenge ónos eső is.

A Meteorológia Szolgálat szombatra három megyére adott ki figyelmeztetést hó miatt, Békésre, Csongrád-Csanádra és Hajdú-Bihar megyére, ahol 12 óra alatt 5 centit meghaladó friss hó hullhat. Mint írják, a Tiszántúl déli és középső részén van esély 5 centit meghaladó hóréteg kialakulására, de lokálisan akár 10 centiméter körüli mennyiség sem kizárt, másutt ennél kevesebb megmaradó hó várható. A csapadékzóna vasárnap hajnalra hagyja el az országot kelet felé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek