Ilyen időjárás köszönt ránk az ünnepek alatt

Aki klasszikus, fehér karácsonyról álmodozik, annak sajnos valószínűleg idén nem teljesülhet az álma. Ugyan csapadék lesz, de inkább havas eső és esőfelhők folrmájában. A vastag hóréteggel lepett, fehérbe öltözött táj látványára ne különösen számítsunk.

Nem lesz igazi, ropogós, havas időjárásunk, bár csapadékból fog jutni az ünnepek alattForrás: Gabilla Temesvári/Pixabay

Szenteste napján reggelig északkeleten többfelé ugyan lehet havazás, majd ónos eső, máshol eső is eshet. Napközben a délnyugati területeken szakadozottabb lesz a felhőzet, máshol marad a borús idő, és szórványosan lehet eső, szitálás. Sokfelé megerősödik a szél, a hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul. Jó hír azoknak, akik az ország délnyugati részein laknak és nem szertik a zord időt, mivel arrafelé lesz a legenyhébb idő. Éjfél körül marad az erősen felhős, vagy borult idő, elszórtan lehet szitálás is. A hőmérséklet +5 fok körül alakul ekkor.

Karácsony első napján erősen felhős, párás, néhol tartósabban ködös idő lesz. Délen sokfelé, máshol szórványosan várható eső, amit egészen északkeleten havas eső, hó válthat fel. Marad a nagy hőmérsékleti kontraszt: 2-11°C valószínű délután.

Karácsony második napján reggel a déli országrészben még eshet az eső, majd átmeneti csapadékszünet, egyben ködös időszak következik. Késő délután délnyugat felől aztán újabb esőfelhők érkeznek. +1 és +7 fok között változik a hőmérséklet. Az északkeleti szél megélénkül.

A következő hét hétfőjén újabb eső, záporeső lesz, amit az Északi-középhegységben havas eső, hó válthat fel, és +3, +5°C körüli értékeket mérhetünk. Kedden marad a szürke, novemberre emlékeztető, gyakran esős időjárás. Pára-, illetve ködfoltok több helyen lehetnek, melyek akár tartósan is megmaradnak, és 3 és 9 fok között alakulhat a maximum – tudtuk meg a köpönyeg.hu előrejelzéséből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek