Farkaséhes apró tüskéshátút mentettek Mályin

A Mályi Természetvédelmi Egyesületben általában a segítségre szoruló tollasok kapnak szakszerű ellátást és menedéket, de tegnap egy út mellett bóklászó, fiatal tüskés állatka talált náluk oltalomra. Nem először bukkannak kis tüskésekre, legutóbb tavaly nyáron például egyszerre hét kis süni érkezett hozzájuk, akiknek az anyjuk elpusztult. Róluk is a madármentők gondoskodtak, a hét testvért pedig ősszel szabadon is tudták engedni.

Ilyenkor már rég téli álmot kellene aludnia, de ennek a süninek az esetében még az is szerencse, hogy nem aludt el, súlya ugyanis túl kevés lett volna ahhoz, hogy átvészelje a telet. Azzal, hogy most sikerült őt megtalálni, már biztonságban lesz a hideg időben is, mert kapott egy téli szálláshelyet és tavaszig gondoskodnak róla. Az apró sün szerencsére azonnal elkezdett enni, mert éhes volt – olvasható a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán.

A sünök téli álmának az ideje akkor jön el, amikor a hőmérséklet nappal és éjszaka is tartósan 15 Celsius fok alá süllyed - illusztrációForrás: congerdesign/Pixabay

A 2012 decemberében alakult egyesület Mályiban azzal a céllal jött létre, hogy az állami természetvédelem munkáját kiegészítve természet- és madárvédelmi tevékenységet folytasson a védett és nem védett területeken, továbbá elősegítse a madárvédelmi munkákat és növelje a madártani felmérések intenzitását Mályi kül- és belterületén. Ezenkívül fokozott figyelmet fordítanak a Mályiban költő gyurgyalag állományra és a költőhelyeik védelmére is, olvasható a weboldalukon.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek