Átadták Tiszakécske legújabb vizes attrakcióját

  A 27 éve felállított régi óriáscsúszda helyett, a kor igényeinek megfelelő csúszdaparkot építettek Tiszakécskén, a Barack Thermal Resort területén. A projektet, amit 2019 őszén kezdtek el, és amibe a régi csúszda lebontása is szerepelt, a Barack Thermal Resort üzemeltetője saját forrásból valósította meg. Az új park célj az, hogy izgalmas pillanatokat nyújtson a csúszás szerelmeseinek - olvasható a Turizmus.com oldalán.

  Forrás: Barack Thermal Resort Fürdő / Facebook,com

  Az indító torony, amiből minden csúszda elérhető, öt emelet magas. Innen indul ki többek között a  kamikazecsúszda, ami vélhetően a száguldás és az adrenalin szerelmeseinek lesz a kedvence. A 26,3 méter hosszú csúszda szinte a szabadesés élményét nyújtja, és akár 60-70 km/óra lecsúszási sebesség is elérhető rajta.

  A kétpályás családi csúszda (vagy versenycsúszda) egy nyitott szerkezetű építmény, ami izgalmas gyorsasági versenyeknek ad lehetőséget, mivel időmérő funkcióval is rendelkezik. Indító magassága 6 méter, pályahossza pedig 19,3 méter.

  Az anakondacsúszda egy szelídebb lejtésű típus, amit a kezdő csúszdázók is kipróbálhatnak. Ennek az indító magassága 8,7 méter, pályahossza 78,1 méter. A rafting- és ingacsúszda pedig két csúszdatípus egyedi ötvözete. Ezt csúszógumival (raft) vehetjük igénybe, ha elég bátrak vagyunk. Indító magassága 14,1 méter, pályahossza 87,3 méter.

  A csúszdák mellett a komplexumban összesen 9 medence, szaunavilág, wellness- és gyógyászati részleg és egy étterem várja a vendégeket, illetve gyógyászati kezelések is igényelhetők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!