Közösségi teret és apartmanházat építenek a határmenti Bőközben

Új közösségi tér és egy huszonnégy férőhelyes apartmanház jön létre a Bőköz Fesztivál egyik településén, a Baranya megyei Ormánságban fekvő Drávacsehiben, írja az MTI.

Bőköz Fesztivál 2020.Forrás: Bokozfesztival.hu

Az egykori vadászház helyére tervezett közösségi tér és szálláshely az Andrásfalvy Bertalan Országos Mintaprogram részeként valósul meg, amelyet tavaly ősszel indított a Forrás Kulturális Alapítvány. A mintaprogram célja, hogy folyamatos kulturális jelenlétet biztosítson az Ormánság négy községében, a Bőköz Fesztiválnak otthont adó Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben.

A tájegység építészeti jellegét tükröző épületben – amelynek alapkövét a hétvégén tették le – egy 24 férőhelyes szálláshely létesül a következő hónapokban, majd ehhez kapcsolódva jön létre egy olyan közösségi tér, amely műhelymunkára, kézműves foglalkozásokra, táborozásokra is alkalmas.

A fesztivált hagyományteremtő céllal először 2016-ban rendezték meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységébenForrás: bokozfesztival.hu

A MaloM befogadó színházi programban már egész évben láthatnak színházi előadásokat mind a négy település lakói, az új létesítmények pedig a művészek és a művészet állandó jelenlétét biztosíthatják egész évben a településen.

Az idei Bőköz Fesztivált augusztus 26. és 29. között rendezik meg, a programokról bővebben itt olvashatnak.

 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek