Idén már átúszó és átevező versenyt is tartanak a Tisza-tavon

Augusztus 7-én, szombaton az abádszalóki Tisza-tó strand partjáról indítják el a Tisza-tó átúszás versenyét, amelyre a szervezők több mint ezer embert várnak. Idén az abádszalóki önkormányzat mellett a Magyar Kajak-kenu Szövetség és a Magyar Úszószövetség is részt vesz a rendezvény szervezésében, ami egyben azt is jelenti, hogy nemcsak úszva, de idén már evezve is lehet teljesíteni a távot.

Aki utóbbi kategóriába szeretne nevezni, az kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy akár sárkányhajóval is megteheti az összesen 8 kilométeres távot. Az átevezés ugyanis szintén az abádszalóki strandról indul, ám az evezős versenyezőknek Kiskörénél kell megfordulniuk, majd visszatérni a strandra. Az úszóknak pedig összesen 3,5 km-t kell leúszni az Abádszalóki-medencében a Telekháti-szigetig.

Részvételi díj felnőtteknek 6900, 14 év alatti gyerekeknek 4900 forint. Nevezni augusztus 3-ig a program hivatalos oldalán lehet, a helyszínen erre már nem lesz lehetőség. Az úszók a rajtszámokat a verseny napján 6:30 és 12 óra között tudják átvenni, a tó átevezésére készülők azonban a rendezvényt megelőző napon 14 és 17 óra között vehetik fel a rajtszámukat, és ekkor adhatják le a rajtszámos hajókat is a hajódepóban. A verseny esőnapja augusztus 14. és augusztus 21., de minderről bővebben itt olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek