Különleges fesztivál lesz hazánk egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében

A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ŐsDráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül. Idén szeptember 3-6. között tartják meg a rendezvényt – írja a bokozfesztival.hu.

Táncegyüttesek is fellépnek a fesztiválon - pillanatkép egy korábbi Bőköz fesztiválrólForrás: bokozfesztival.hu

A minőségi, különleges fesztivált hagyományteremtő céllal először 2016-ban rendezték meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységében.

Az eseménysorozat elsősorban azt szeretné bizonyítani, hogy minőségi fesztiválnak is van helye, létjogosultsága egy, a fővárostól közel 280 kmre lévő határmenti mikrorégióban, a Bőközben.

A fesztiválon való részvétel ingyenes, ahol többek között olyan művészek lépnek fel, mint Szabó Balázs Bandája, Vastag Tamás, az Attila Fiai Társulat, a Wespa Vonósnégyes, a Kollmann Gábor Band / Wolf Kati & Urbán Orsi, a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes, a Local Vintage Company, a Soproni Szimfónikusok és még sokan mások. A részletes programot napi bontásban ide kattintva tudják megnézni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek