Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk a napokban

Szombaton sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. A néha megnövekvő gomolyfelhőkből nem alakul ki csapadék, száraz idő lesz. A déli szél mérsékelt marad. 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: Vicko Mozara / Unsplash

Vasárnap a reggeli órákig a Dunántúlon, estétől az északi tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. Egyébként napos, gomolyfelhős, meleg időre számíthatunk. A déli szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 30-35 fokos, országos hőség lesz.

Hétfőn erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ismét főleg hajnalban, valamint az esti óráktól fordulhatnak elő frissítő zivatarok, záporok. 31 és 37 fok közötti rekkenő hőség, délen már forróság várható. Kedden fátyolfelhők zavarják a forró július végi napsütést, estig nem lesz csapadék, később estefelé északnyugatra már besodródhat zivatar. 35 fok körüli forró időnk lesz. A délnyugati szél gyakran élénkül meg. Szerdán és csütörtökön még mindig sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre van kilátás, igazi strandidő valószínű 30-36°C közötti maximumokkal. Mérsékelt marad az északkeletire forduló légmozgás - derül ki a koponyeg.hu előrejelzéséből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek