Két év kihagyás után ma ismét megnyitott az Utazás Kiállítás Szolnokon

Vidám zsongással, színes sátrakkal és finom illatokkal telt meg péntek délelőtt a szolnoki Hild tér, elkezdődött az idei Szolnoki Utazás Kiállítás. Többek között gasztroműsorokkal, színpadi fellépőkkel, bemutatókkal és koncerttel várják az érdeklődőket. A pénteken induló kétnapos rendezvényt két év kihagyás után tartják meg, ahol a megyei és megye környéki települések, egyesületek, intézmények mutatják be turisztikai értékeiket.

Szolnok két év után újra otthont ad a népszerű kiállításnakForrás: Ismeretlen - Civertan Grafikai Stúdió/Wikipedia

Míg Jánoshida sátrában különleges lisztek, a szajoliban különböző mézkészítmények sorakoztak. Kengyel a közmunkaprogramban fonott kosaraival, Abony több sátorral igyekezett bemutatni saját értékeit, helyi termékeit.

Az idei kiállításhoz, amely a nemzeti értékek köré épült, tizennégy település csatlakozott, emellett különböző intézmények, egyesületek is bemutatkoznak.

"Az utazás, a turizmus nem csak szórakozás és élmény, hanem rendkívül fontos közösségépítő, kultúra- és hagyományőrző szerepe is van. Fontos felismerés, hogy a turisztikai élmények nem mindig több ezer kilométernyire találhatóak tőlünk, hanem csak szét kell nézünk akár a saját házunk táján, a szomszéd településen, vagy a kistérségben. Ezt mutatja be a kiállítás is" – mondta a rendezvény megnyitóján Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

"Ezen a téren minden adott ahhoz, hogy programokhoz, élményekhez juthassunk. Magunkba tudjuk szívni az Alföld ízeit, illatát, azokat a gyönyörű kézműves alkotásokat is megnézhetjük, melyeket a megyénkben és a megye környékén készítenek" – mondta a megyei önkormányzat képviseletében Galó Anita, irodavezető-helyettes, az Alföld Térségi Turisztikai Egyesület titkára.

Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc arról beszélt, hogy hazánkban és a megyében még számtalan turisztikai érték vár felfedezésre. Komoly értékként említette meg a Tisza-tó, a Tisza és a Zagyva nyújtotta természeti környezetet, a termálvízkincseket, az ételeket és a szellemiséget, A városvezető hangsúlyozta, a hazai turizmust megviselte a koronavírus-járvány, így aki csak teheti, inkább válassza a belföldi úticélokat, ezzel segítve a szektor újraindulását – írja a szoljon.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek