Régóta vártak már rá a szolnokiak: újranyílt a régi MÁV-strand

Szolnokon az októberi hosszúhétvégére nyílt meg egy hosszabb felújítást követően a Véső úti atlétikai centrum és strandfürdő, amelyben az idei téli szezontól kezdve már az 50 méteres fedett úszómedence és a 35-36 °C vízhőmérsékletű kültéri termálmedence is üzemel. A Szolsport.hu weboldalán arról írnak, hogy a nyitást követően a termálvizes medence "üzemszerű működése során hiba keletkezett", amelyet a szakemberek időközben kijavítottak, kedd éjszaka ismét feltöltötték a medencét, így ma reggel 6 órától ismét lehet azt használni.

Forrás: Szolsport.hu

A helyiek által csak MÁV-strandként emlegetett, 1,3 hektáros alapterületű strandfürdőben összesen 8 ezer négyzetméternyi zöld terület várja a strandolókat, ide a legutóbbi beruházás során negyven újabb fát ültettek. A medencék maradtak az eredeti méretükben, de vízforgató berendezésekkel látták el azokat, és egy gyógyvizes termálmedencét is felújítottak, ahova a termálkút több mint ezer méter mélységből 60 Celsius-fokos vizet szolgáltat, és amelyet helyben hűtenek vissza fürödhető hőmérsékletűre. Mindemellett megújult at öltözőépület és a gépészeti részleg is.

Forrás: Szolsport.hu

Egyelőre október 31-ig a téliesített strandfürdőbe csak napijegy váltható, a járványhelyzetre való tekintettel pedig november 2. és december 31. közötti időszakban csak 10 alkalmas bérlet vásárolható, amelyet december 31-ig lehet felhasználni. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek