Magyar gyökerekkel rendelkező világsztár látogatott Mátészalkára

Vasárnap posztolt Facebook-oldalán Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere, amelyben leírta, hogy Jamie Lee Curtis, aki Magyarországon forgat a Borderlands produkció egyik főszereplőjeként, elfogadta a meghívását. A színésznő június 6-án magánlátogatás keretében járt a szatmári régió fővárosában, ahonnan nagyszülei az Amerikai Egyesült Államokba emigráltak. Édesapja, Tony Curtis többször is járt ott, most pedig az emlékére a személyes relikviáiból kiállítást is berendeztek, emellett egy kávézót is elneveztek róla. Jamie Lee Curtis vasárnap ezeket a helyszíneket is meglátogatta, és meleghangú üzenetet posztolt róluk a közösségi oldalán.

A színésznő boldogan vett részt a meghíváson, itt éppen a polgármester oldalán érkezik a mengyitóraForrás: Oliver Cservenyak Films/Cservenyak Oliver

"Ma  a családomat képviseltem a vadonatúj Tony Curtis emlékmúzeum és kávézó előzetes megnyitásakor Mátészalkán, ahonnan nagyszüleim, Helen és Emanuel Schwartz emigráltak. Gyönyörű kiállítást hoztak létre az életét bemutató képekből, filmes jelmezeiből, festményeiből és díjaiból. Éppen abban az utcában van az épület, ahol az a zsinagóga is áll, ahova a családom oly régen járt. Most üres, mivel a teljes zsidó lakosságot kiirtották, de az épület élő tisztelgésként áll azok előtt, akik ott éltek és továbbra is ott élnek".

"Elköteleztem magam amellett, hogy a polgármesterrel együttműködve összegyűjtsem a szükséges forrásokat a helyi vállalati és magánvállalkozásoktól a közösségnek, hogy felújítsák és átalakítsák ezt a rendkívüli épületet az ünnepek, valamint a művészet és a zene közösségi központjává" – írja Jamie Lee a Facebook-oldalán, ahol azt is megemlíti, hogy hálás a meleg fogadtatásért az új barátainak, akiket név szerint felsorolt, néhány fotó kíséretében.

Ahogy a polgármester beszámolt róla a bejegyzésében, a színésznő az eredetileg egyórásra tervezett programján túl is maradt, szívesen töltött időt az édesapja által is olyannyira szeretett településen. Elsők között nézte meg a felújított mátészalkai Első villamosított lakóházat, ahol június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján mutatják majd be az édesapja relikviáit a látogatóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek