Szombattól ismét egy napijeggyel utazhatunk a Dunakanyarban

A MÁV-Volán Csoport közös közleményéből kiderül, hogy idén is elérhetővé teszik a tavaly bevezetett jegytípust, amely szerint egy napijegy megvásárlásával korlátlanul utazhatnak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz és MAHART járatokon.

A térség, ahol a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között kanyargó Duna folyásiránya nyugat-keletiről észak-délire változik, és ahol a Szent Mihály-hegyet (középen) elegánsan megkerüli a folyóForrás: Kálló Péter / Travelo

Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác—Nagymaros-Visegrád-Szob), 71-es (Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác), 75-ös (Vác-Diósjenő-Drégelypalánk-Balassagyarmat), 80a-s (Budapest-Keleti – Rákos) vonalszakaszain és az S76-os járatokon Rákos – Újpalota – Angyalföld között, a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503 – 8512 számcsoportba eső vonalain, a MÁV-HÉV H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán, valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán, az alábbi viszonylatok egyikén: Vác – Visegrád, Esztergom – Zebegény, Szentendre – Visegrád, Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös.

A Dunakanyar napijegy április 24 és október 24 között, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg. A napijegy ára tavaly óta nem emelkedett, a felnőttjegy 1999 forintért, a 26 éven aluliaknak szóló jegy pedig 1499 forintért lesz elérhető a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV applikációban.

A Dunakanyar ékköveként emlegetett esztergomi Bazilika, amelyet 47 évig építettek, hogy ma hazánk legnagyobb, Európában pedig a harmadik legméretesebb egyházi építményeként emlegethessükForrás: Kálló Péter / Travelo

Ettől függetlenül idén is értékesítik a hajótársaság egyes járataira szóló fix áras MAHART napijegyet és regisztrációs jegyet. Vagyis április 24-től ismét elérhetőek a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV applikációban a Dunakanyar körjáratokra, valamint a későbbiekben a Szentendre-Visegrád, Zebegény – Esztergom, Vác – Visegrád vonalakra szóló napijegyek. Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. Minderről bővebben itt írtunk.

Helyek a Dunakanyarban, amiket vétek kihagyni!

Persze, mindez szubjektív, de a mi ajánlásainkról is olvashatnak néhány korábbi gyűjtésünkben (pl. itt, itt és itt), amelyekben a vidék legszebb, általunk is bejárt látnivalóit mutatjuk be. És mivel akkoriban egy kis kamerával is a Dunakanyar fölé szálltunk, ezért az alábbi drónvideónkban úgy is láthatják olvasóink ezt a térséget, ahogyan egyébként csak a madarak tehetik: 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek