Új hajótípust indítanak a Dunán, ahova csak oltott utasokat várnak

A Saga vállalat első folyami hajója, a Spirit of the Rhine idén májusban indul az első útjára, a legújabb, a Spirit of Danube névre keresztelt, 190 fős hajó azonban csak 2022-ben lép szolgálatba, és többek között Budapestet, Bécset, Ruszét és Tulceát is érinteni fogja útja során – írja a Turizmus.com.

Forrás: Saga

Az új hajó a Duna különböző szakaszainak népszerűbb városai mellett kiköt kevésbé ismert településeken is. Mindez a Spirit of the Danube belső és külső tereinek kialakításában is megmutatkozik, amelyet a Duna mentén található városok, országok kulturális és természeti kincsei ihlettek. A közlemény szerint a fedélzeten lesz majd társalgó, könyvtár, bár és két étterem, az egyik pl. Mark Sargeant Michelin-csillagos séf ételeit kínálja majd, aki a hajóutak alkalmával személyesen csatlakozik a konyhai csapathoz.

A tervek szerint hajó más hírességet is vendégül lát majd az utazásokon, akikkel informatív beszélgetéseket, inspiráló bemutatókat, koncerteket és tudományos előadásokat szerveznek. A meghívottak között szerepel majd Miranda Krestovnikoff tévés műsorvezető és természettörténész, Eric Knowles régiségszakértő és a BBC Antik Roadshow rendszeres képviselője, valamint a neves kertészeti szakember, Sir Roddy Llewellyn.

Forrás: Saga

A hajó egyik, jövőre tervezett programcsomagja az oberammergaui passiójátékokat is tartalmazza, amely során a bajor Alpokban fekvő kis falu lakói tízévente adják elő a világ egyik leghíresebb passióját. A következő előadás 2022-ben lesz, amikor a becslések szerint mintegy 500 000 vendég vesz majd részt a faluban zajló 102 előadás egyikén. Az utasok Münchenből Oberammergauba érkezve nézhetik meg a Passiót, majd egy hétéjszakás folyami hajóútra indulnak a butikhajó fedélzetén Németországon, Ausztrián, Szlovákián és Magyarországon keresztül. A hajó kiköt majd Regensburg, Passau, Bécs, Pozsony városában és Budapesten is.

A Saga azt is bejelentette, hogy körutazásait csak azok a vendégek vehetik igénybe, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcinával. A vállalat közölte, hogy a döntést azért hozták meg, mert az ügyfelek akkor utaznak velük nyugodt szívvel, ha maguk biztosítva vannak az oltás által, és tudják, hogy az összes utas be van oltva."

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek