Új hajótípust indítanak a Dunán, ahova csak oltott utasokat várnak

A Saga vállalat első folyami hajója, a Spirit of the Rhine idén májusban indul az első útjára, a legújabb, a Spirit of Danube névre keresztelt, 190 fős hajó azonban csak 2022-ben lép szolgálatba, és többek között Budapestet, Bécset, Ruszét és Tulceát is érinteni fogja útja során – írja a Turizmus.com.

Forrás: Saga

Az új hajó a Duna különböző szakaszainak népszerűbb városai mellett kiköt kevésbé ismert településeken is. Mindez a Spirit of the Danube belső és külső tereinek kialakításában is megmutatkozik, amelyet a Duna mentén található városok, országok kulturális és természeti kincsei ihlettek. A közlemény szerint a fedélzeten lesz majd társalgó, könyvtár, bár és két étterem, az egyik pl. Mark Sargeant Michelin-csillagos séf ételeit kínálja majd, aki a hajóutak alkalmával személyesen csatlakozik a konyhai csapathoz.

A tervek szerint hajó más hírességet is vendégül lát majd az utazásokon, akikkel informatív beszélgetéseket, inspiráló bemutatókat, koncerteket és tudományos előadásokat szerveznek. A meghívottak között szerepel majd Miranda Krestovnikoff tévés műsorvezető és természettörténész, Eric Knowles régiségszakértő és a BBC Antik Roadshow rendszeres képviselője, valamint a neves kertészeti szakember, Sir Roddy Llewellyn.

Forrás: Saga

A hajó egyik, jövőre tervezett programcsomagja az oberammergaui passiójátékokat is tartalmazza, amely során a bajor Alpokban fekvő kis falu lakói tízévente adják elő a világ egyik leghíresebb passióját. A következő előadás 2022-ben lesz, amikor a becslések szerint mintegy 500 000 vendég vesz majd részt a faluban zajló 102 előadás egyikén. Az utasok Münchenből Oberammergauba érkezve nézhetik meg a Passiót, majd egy hétéjszakás folyami hajóútra indulnak a butikhajó fedélzetén Németországon, Ausztrián, Szlovákián és Magyarországon keresztül. A hajó kiköt majd Regensburg, Passau, Bécs, Pozsony városában és Budapesten is.

A Saga azt is bejelentette, hogy körutazásait csak azok a vendégek vehetik igénybe, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcinával. A vállalat közölte, hogy a döntést azért hozták meg, mert az ügyfelek akkor utaznak velük nyugodt szívvel, ha maguk biztosítva vannak az oltás által, és tudják, hogy az összes utas be van oltva."

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek