A Hortobágy is felkerült a National Geographic legjobb úti céljainak 25-ös listájára

Az amerikai National Geographic Traveler szakértői 2021. évi listájukon a világ 25 legjobb úticélja közé sorolta a Hortobágyot, amelyen olyan helyek szerepelnek, mint Alonisszosz görög szigete, Új-Kaledónia, Guam vagy az argentínai Los Glacieres Nemzeti Park. A National Geographic magazin februári száma részletesen is bemutatja a Traveler 25-ös toplistáját – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Forrás: National Geographic / Répásy Zsolt

Tizenhét ország szerkesztősége és világjáró szakértői, a NatGeo Traveler nemzetközi csapata az idei listáját nemcsak a legcsábítóbb, de a fenntartható működésben is élenjáró turisztikai úticélok közül választotta ki, öt kategóriába sorolva a világ legkülönlegesebb helyszíneit.

Tavaly az Országos Kéktúra érdemelte ki a NatGeo Traveler toplistás voksát, ezúttal pedig a Hortobágy. Akinek volt már szerencséje hazánk egyik legcsodálatosabb tájegységére ellátogatni, az tudja, ez a vidék nem csak a pusztában magányosan álldogáló gémeskutak, a békésen legelésző szürkemarhák és a szilaj csikósok földje. Közép-Kelet-Európa legnagyobb füves pusztáján csillagnézőbe, gasztrotúrára, és izgalmas kultúrtörténeti kalandokra is indulhatunk.

A közel 82 ezer hektárnyi területen a pásztorélet hagyományai mellett sikerült megőrizni a sós mocsarakat, a pusztai legelőket, az eredeti sztyeppei növénytakarót, és az ökoszisztémát, amely nem kevesebb mint 340 madárfajnak ad élőhelyet.

Forrás: Szekeres Andrea / Travelo
Nézzenek szét a délibábos Hortobágyon, a világ legnagyobb nyugiszobájában!
A leghatalmasabb tavaszi szálló, amit minden évben több ezer költöző madár bérel ki. Hatvanezer hektárnyi füves pusztaság, amit csak ritkán hekkelnek meg fák. És legendás istállók, ahol még a lovak is magyar nótaszóra ringatják magukat - a Hortobágyon jártunk, amit ezúttal nem lelkes madarászoknak vagy fekete nadálytövet kereső botanikusoknak ajánlunk, hanem azoknak, akik nem tudják hol keressék azt, amiről nem is tudják, hogy elvesztették. Energiaturizmus a javából, aminek a végtelen pusztaság a dinamója. Olvassanak tovább erre!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek