Időjárás: Ezeken a tájakon havazhat a hétvégén

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, a dél, délnyugati tájakon tartósabb ködfoltokkal, rétegfelhővel, esetleg északon fordul elő kisebb zápor. Estétől fokozatosan beborul az ég, 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet - derül ki a koponyeg.hu előrejelzéséből.

Forrás: PublicDomainPictures/pixabay.com

Vasárnap hajnalban, reggel sokfelé várható csapadék: az esőt az északi tájakon havazás váltja fel. Napközben észak felől csökken a felhőzet, de a déli országrészben akár késő estig is lehet csapadék: a Dél-Alföldön inkább eső, havas eső, de később itt is lehet hó; ezzel szemben a délnyugati területeken tartósabban havazhat, itt akár 5-10 cm-es hótrakaró is kialakulhat. 0 és +5 fok közé hűl a levegő, az északkeleti szél megélénkül.

Hétfőn a nap első felében keleten még több helyen lehet havas eső, hózápor, majd megszűnik a csapadék. Máshol változóan rétegfelhős idő lesz. Reggelre -10 és -2 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután is csak +1, +2°C várható.

Kedden és szerdán erősen felhős, párás, foltokban ködös időre van kilátás. A délnyugati széllel egyre enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe: szerdán már a kevésbé felhős tájakon +10 fok is lehet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek