Bemutatták a tram-train első prototípusát

A Máv szentesi telephelyén mutatták be a Vásárhely 1-es tram-traint. Az első három tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között szeptember végén állhat forgalomba - adja hírül a mavcsoport.hu.

Forrás: Máv

A 37 méter hosszú, hetventonnás tram-train szállítmány január 9-én a hajnali órákban ért Szentesre. A három kamion december 30-án indult el Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett Magyarországra. A tram-train szerelvény három különálló, szétszerelt darabját a kamionokról két 60 tonnás daruval emelték le. Ezt követően a szentesi járműbiztosítási telephely korszerű emelőcsarnokába vonatták. A járművek beüzemelését a 92 éves, Magyarországon jelenleg egyedülálló technológiát biztosító Szentesi Motorgarázsban végezték el a Stadler mérnökei. 

Forrás: Máv

A Stadler tájékoztatása szerint várhatóan tavasszal megérkezik a következő két tram-train szerelvény is Szentesre, és ez év nyaráig további öt vasút-villamos szállítása is megtörténik. 

Forrás: Máv

A tram-train útvonalán fekvő jelentősebb megállóhelyeken jegyértékesítő automatákat telepít a vasúttársaság, melyekből vasúti jegyek és bérletek, a Szegeden már megszokott SZKT-termékek, valamint a kifejezetten Szeged és Hódmezővásárhely közötti utazók számára kialakított tram-train termékek egyaránt elérhetők lesznek. Telepítésük várhatóan 2021 második negyedévében kezdődik, Szegeden 6, Hódmezővásárhelyen mind a 7 megállóban lesz automata.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek