Egy lelkiismeretes traktoros mentette meg a milliós értékű, védett madarunkat

  Izgalmasan indult a 2021-es év a Bihari-sík Tájegységben, számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park Facebook-oldalán Monori György természetvédelmi őrkerület-vezető. Leírása szerint egy telefonos bejelentés érkezett igazgatóságuk természetvédelmi őrszolgálatához egy sérült túzokról, az illetékes őrkerület-vezető pedig nyomban a helyszínre sietett. A madarat egy arra járó lelkiismeretes traktoros vette észre, aki nemcsak értesítette őket, de segített is a madár befogásában.

  A túzokkakasnak szerencséje voltForrás: Monori György természetvédelmi őrkerület-vezető

  A legyengült és röpképtelen állapotban lévő túzokkakast a nemzeti park természetvédelmi őrszolgálatának két tagja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai Túzokvédelmi Állomására szállította. Az azonnal elvégzett állatorvosi vizsgálat nem mutatott ki komolyabb sérülést.

  A túzok jelenleg Dévaványán vendégeskedik. Amint egészségi állapota engedi, visszaszállítják a helyszínre, ahol megtalálták. A túzok fokozottan védett faj, természetvédelmi értéke 1 000 000 forint. A bejegyzés hozzászólásaiból az is kiderül, hogy a traktorvezetőt Bacsó Lászlónak hívják, akinek sokan gratuláltak emberséges hozzáállásáért. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!