Libákkal és vándormuzsikosokkal telik meg a Skanzen hétvégén

  Márton-napi népszokások, kézműveskedés, tematikus borkóstoló és kézműves termékek vására várja a látogatókat a Skanzenben november 7-én és 8-án, a Szent Márton Újborfesztivál és Libatoron.

  Forrás: Gabortokodi.com

  A szerkesztőségünkbe érkezett közlemény szerint a Szentendrére látogatók kevéssé ismert történeteket tudhatnak meg Szent Márton életével és a liba-kultusz eredetével kapcsolatban. A jó hangulatról egész hétvégén a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes gondoskodik majd, akik Márton-napi népszokásokat és mulatságokat elevenítenek meg a múzeum Kisalföld tájegységében, a kézműves borászatok kínálata mellett pedig az idei szüret újborait is megkóstolhatják a vendégek.

  Forrás: Gabortokodi.com

  Az ígéretek szerint vándormuzsikusok is járják majd a portákat, és ott lesznek a Langaléta Garabonciások is Márton-napi előadásukkal. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ludas játékokat visz a Skanzenbe és bemutatja az év madarát, az erdei fülesbaglyot. Mindeközben a kézműves foglalkozásokon origami libát, boros kupát, gesztenye bábot és őszi ajtódíszt készíthetnek majd a kreatívabb látogatók. Aki viszont nagyon szeretne már Márton nyomába eredni, az vezetett tárlatvezetésen és bringatúrán is megteheti majd.

  Forrás: Gabortokodi.com

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!