Kiadós esőket, viharos szelet hozhat a jövő hét

Vasárnap nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és napközben a nyugati, valamint a középső tájakon már szórványosan eső, zápor is kialakul. Estétől aztán komolyabb esőzés kezdődik az említett tájakon, keleten csak néhol lehet zápor. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Hidegfronti hatás kezdődik - derül ki a köpönyeg.hu előrejelzéséből.

Forrás: Adina Voicu/pixabay.com

Hétfőn borult időre számíthatunk, a nap első felében a nyugati és a középső tájakon sokfelé kiadós esővel. Napközben átmeneti szünet lesz, majd újra elered az eső. 11 és 17 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Kedden marad a szürke, borult idő, sokfelé várható kiadós mennyiségű eső (néhol akár 30-50 mm). Néhol még a 10 fokot sem éri el a csúcsérték. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az ÉNy-i szél. Kellemetlen idő valószínű.

Szerda délig csökkenő intenzitású eső, zápor ígérkezik, majd átmenetileg megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet. Marad az erős légmozgás. 11-13°C körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős időre van kilátás, és ismét több helyen fordul elő záporeső, eső. A keleti, északkeleti szél élénk lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek