Mától erre számíthat az, aki nem visel maszkot a buszon, vonaton

  A járvány megfékezése érdekében a vonatokon és buszokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Mindkét közlekedési társaság arra kéri utasait, hogy lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közlekedési eszközöket, és szeptember 15-től szigorúbb intézkedésekkel védik az utasok és munkavállalók egészségét - derül ki a MÁV és a Volán közös sajtóközleményéből.

  Forrás: Soos Botond/Volánbusz

  A MÁV-START keddtől fokozottan ellenőrzi a vonatokat a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel együttműködve. Aki a felszólítás ellenére sem takarja el az orrát, száját, azt leszállítják a vonatról.

  A Volánbusznál is fontos változás lép életbe: az autóbusz-vezetők nem engedik felszállni azokat az utasokat, akik nem tartják be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesznek eleget. Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök ellenőrzik a maszkokat, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva leszállítják az érintetteket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!