Több szolgáltatást is felfüggeszt a MÁV a nemzetközi vonatokon

A vasúttársaság a vasutas személyzet védelmének érdekében a nemzetközi forgalomban felfüggeszti a háló- és fekvőkocsi, valamint az étkezőkocsi szolgáltatását. Szeptember elsejétől lép életbe a rendelkezés, ami már a vasárnapi müncheni és zürichi járatokat is érinti. A háló- és fekvőkocsikat ülőhelyes kocsikkal pótolják. A nemzetközi menetrendben egyelőre nincsenek korlátozások a vonatközlekedésben - derül ki a cég sajtóközleményéből.

MÁV, vonat, hálókocsi, hálófülkeForrás: MÁV

A Budapest-Nyugati pályaudvar–Hamburg és vissza viszonylatban közlekedő 172/173-as számú Hungária EuroCity vonatban étkezőkocsi már vasárnaptól nem közlekedik. A Budapest-Keleti–München/Zürich közötti 462/463-as Kálmán Imre-Wiener Walzer EuroNight vonatpárban a háló- és fekvőhelyes kocsik szintén nem indultak el tegnap.

A fekvő, illetve hálókocsijeggyel rendelkező utasoknak étkezési csomagot adnak kompenzációként, mert így az éjszakai utat ülőhelyes kocsikban kell megtenniük. A csomag szendvicset, kakaóscsigát, 1-1 szénsavas és szénsavmentes ásványvizet, gyümölcslevet, szalvétát és kézfertőtlenítő kendőt tartalmaz. A korábban szeptember 5-ével újraindítani tervezett bécsi és terespoli étkezőkocsik már nem állnak forgalomba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek