Forrósággal búcsúzik a nyár

Pénteken sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Eső nem lesz, 27 és 32 fok közötti hőmérséklet bátorítja hűsölésre a strandolni vágyókat, bár a délkeleti szél egyre inkább megélénkül.

Forrás: hekazone/pixabay.com

Szombaton marad a napsütés, inkább csak északon növekszik meg a gomolyfelhőzet, és itt zápor, zivatar is előfordul. Országos hőség lesz 30-36 fokos maximumokkal.

Vasárnap délutánig marad a napos, meleg idő, aztán délutántól ÉNy felől záporok, zivatarok alakulnak ki, erre a területre besodródhat egy-egy heves zivatar is. Többfelé forrósággal búcsúzik az idei nyár, 33 és 38 fok közötti rekkenő hőség várható. Eleinte a DNy-i, délutántól az ÉNy-i szél erősödik meg, a zivatarok környezetében viharos szélrohamok lesznek.

Hétfőn már borult időre van kilátás sokfelé esővel, záporral. Drasztikusan visszaesik a hőmérséklet, néhol a 20 fokot sem éri el a csúcsérték. Az eső mellé erős északnyugati szél társul. Őszi idővel kezdődik a hét.

Kedden délutánig maradhat a hűvös, borongós időjárás ismétlődő esővel, záporesővel. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. 15 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk - derül ki a koponyeg.hu előrelejzéséből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek