Kaliforniában több mint 30 állami parkot bezártak a tűzvész miatt

Kaliforniában több tucat állami parkot bezártak, mivel az állam egész területén oltják a lángokat. Santa Cruz és San Mateo megyékben és a San Franciscotól délre található összes táborhelyet ideiglenesen  bezárták. A Kaliforniai Állami Parkok Szolgálata közzétette annak 34 parknak a listáját, amelyeket teljesen vagy részben lezártak, az állam nagy részén folyamatosan zajló tűzvész miatt – írja a Travel and Leisure. A helyzet igen komoly.

 A lezárások legalább augusztus 31-ig érvényesek, és a parkok listája a tűz miatt még tovább bővülhet. A nyilvánosság számára azt tanácsolják, hogy kerüljék a listán szereplő parkokat, és töröljék a tűzvész által sújtott területekre tervezett kirándulásokat, különösen Santa Cruz és San Mateo megyékben, mivel az evakuáltaknak szükségük van a szállásokra. 

Az állam egész területén több ezer hektár földterületen a tűzoltók tucatnyi tüzet oltottak már el az elmúlt héten. A tüzeket különösen nehéz volt megfékezni és eloltani, mivel az államban szélsőségesen magas hőmérséklettel küzdenek.

A hőség miatt kialakult erdőtüzek a legősibb fákat sem kímélik - illusztrációForrás: skeeze/Pixabay

A múlt héten a tűzoltók ellepték a Big Basin Redwoods Állami Parkot, ami Kalifornia legrégebbi állami parkja, ahol olyan fák élnek, amelyek már több mint 2000 évesek, és amelyek a bolygó legrégebbi élőlényeinek számítanak.

Félő volt, hogy a fákat elérik a lángok, amikor a park központja és a kis épületek már lángokban álltak. Bár néhány fa megégett vagy kidőlt, az erdő még megmaradt.

"Újra fognak nőni" – mondta Laura McLendon, egy környezetvédelmi csoport, a Sempervirens Fund védelmi igazgatója. „Minden régi növekvő vörösfenyőn, amelyet valaha láttam itt és más parkokban is, égési nyomok vannak. Több tűzvészt átéltek már, talán ennél rosszabbakat is. " A park nemrégiben újból megnyílt a koronavírus-járvány után, de a tűz miatt ismét bezárták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek