Jövő nyáron megszépülve, újra megnyithat a látogatók előtt Nagyvázsony vára

  A Nyugat-Dunántúlon, a Veszprém megyei Nagyvázsony községben található Kinizsi-vár építése az 1390-es években kezdődött meg, de eredetileg nem Nagyvázsony község területén, hanem egy másik helyszínen. Az erődítmény névadója az a Kinizsi Pál volt, akit ma a magyar történelem egyik legismertebb és legnevezetesebb hősének tartunk. Mátyás király molnárlegényből lett parancsnoka 1473-ban megkapta a várat a királytól.

  Május eleji felvételForrás: Kinizsi-vár - hivatalos oldal / Facebook.com

  A Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram keretében a várat előreláthatólag 2021 nyaráig zárták le, és emeletein a történelmi múltat idéző kiállítási tereket alakítanak ki. Az öt újratervezett szintet egész évben látogathatják majd az érdeklődők.

  A szintek a következőképpen néznek majd ki: a földszinten az egykori várgazdálkodást láthatjuk majd, az első szinten pedig a várnagy szobája látogatható, a második és harmadik emeleten Magyar Benignának, Kinizsi Pál feleségének szobája látható, a negyedik szintre a várőrség szobáját tervezik, a legfelső szinten pedig a 16. századi Nagyvázsonyt mutatják majd be - olvasható a Turizmus.com oldalán és a Kinizsi-vár hivatalos Facebook oldalán. A látogatóközpontban lesz filmvetítő terem, Kinizsi Pál életével pedig animációkon keresztül lehet majd megismerkedni.

  Az építkezés jelenleg ott tart, hogy már elbontották a pénztár épületét, és épül az új fogadótér, valamint az árkádíves loggia-sor, a falak megerősítése és a vár fűtési rendszerének kiépítése.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!