Augusztustól ismét mindennap fogadja látogatóit a Zugligeti Libegő

A kényszerű leállás és csökkentett üzemmód hónapjai után augusztustól ismét minden nap libeghetünk a zugligeti közlekedési eszközön, amely ráadásul műszakilag megújult formában várja a János-hegyre látogatókat.

A BKV bejelentése szerint a Zugligeti Libegő a hétvégétől ismét teljes kapacitással várja a vendégeket, vagyis augusztustól ismét minden nap élvezhetjük a Budai-hegység és a főváros csodás látványát a kötélpályás felvonóról. A Libegő márciusban állt le a kialakult helyzet miatt, és a budapesti közlekedési vállalat a kényszerpihenőt kihasználva felújította Budapest egyik látványosságát, amely ötven éve szolgálja már a látogatókat.

A járványhelyzet alatt felújították a hajtásrendszert, amivel még biztonságosabbá tették az utazást a BKV tájékoztatása szerint. A szolgáltatás ugyan már májusban újraindult, de a teljes nyitvatartási idő csak augusztus 1-jétől lép újra életbe. Eszerint minden nap (kivétel a páros hetek hétfője, amikor karbantartást végeznek) 10-től 19 óráig várja a János-hegyre látogatókat a Zugligeti Libegő.

Az 1970 óta utasokat szállító Libegőn augusztus 29-én pedig este 7 óra után is gyönyörködhetünk a panorámában a III. Libegők Éjszakája elnevezésű eseménynek köszönhetően, amelyről bővebben itt írtunk.

A Libegő nyitvatartási idejének visszaállításával együtt a büfé is visszatért a korábban megszokott üzemelési rendhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek