Szegeden távol-keleties hangulatú fesztivállal ünneplik a lótusz virágzását

Szegeden kétnapos fesztivál lesz távol-keleti hangulattal, zenével és ízekkel fűszerezve az indiai lótusz virágzásának tiszteletére. Idén már XIII. alkalommal invitálnak minden kedves érdeklődőt a Lótusznapok rendezvényre, mellyel évről-évre a tóban megújuló, indiai lótusz virágzását is ünnepelhetik. Augusztus első hétévégéjén távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik meg a kelet varázsát. A látogatók megcsodálhatják a lótuszos tavat, mely a japán kertnek is része. A rendezvény névadó növénye, az indiai lótusz ilyenkor látható teljes pompájában.

Tavaly ilyenkor is hívogató volt a látvány a FűvészkertbenForrás: Szegedi Tudomány Fűvészkert

A látogatókat a lótuszos tónál a víztükör fölé magasan kiemelkedő, sötét rózsaszín lótuszvirágok tömege fogadja. A tó szigetének teaháza pedig kellemes kitekintő és pihenőhelyet kínál e különleges látvány befogadásához.

A programok sora úgy alakult, hogy az idei évben India világa kap több figyelmet.

Lesz mantrakoncert, fellép a Kirtan Jam és Lantos Zoltánhegedűművész, Virág Balázs segítségével pedig a Pakhawaj tradícióba is bepillantást nyerhetnek. A két nap alatt láthatnak tradicionális templomi táncokat és az indiai ruhaviselet rejtélyeiről is fellebbentik a fátylat.

A kínai kultúra iránt érdeklődőknek a Konfuciusz Intézet standját, a kalligráfiát, a kínai teázást, kínai festészeti kiállítást, valamint a mediball és kung fu bemutatókat ajánlják.

A Naplegenda társulat világzenei koncertjén a különleges, keleties hangzású hangszereké lesz a főszerep.

Ezen kívül az érdeklődők origami hajtogatás, koreai teaszertartás részeseivé is válhatnak. A lótusz motívum több formában is a vászonra kerül ezen a két napon Hummel Rozália és Rohonka Andreafestőművészek jóvoltából. A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg, japán növényvilága pedig egy különálló séta keretében kap kitüntetett figyelmet.

Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, henna festéssel, kézműves vásárral is várják látogatókat.

Ismét közös jógázásra invitálnak mindenkit szombat és vasárnap reggel, hogy derűsen és frissen induljon a nap! A vendégeket szívesen látják távol-keleti viseletben! Mindenkit bíztatnak, hogy pléddel, matraccal felszerelkezve érkezzen és az árnyas fák alá letelepedve élvezze a programsorozatot! A rendezvény pontos időpontja: augusztus 1. szombat, 9:00 órától  2. vasárnap, 19:00 óráig tart. A további információkat és a részletes programot az esemény Facebook oldalán és a Lótusznapok weboldalán találhatják meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek