Hazánk 10 legkülönlegesebb fája, amelyek közül egyik az idei év győztese lesz

Az Év Fája vetélkedő keretében idén sem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresik, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos. Mert mondjuk kapcsolódik hozzá egy helyi történet, esetleg régóta kínál legendás találkozási pontot, vagy egészen más, de valamiért mégiscsak fontos szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban. 

Szeretnénk ország-világnak megmutatni a büszkeségünket a Bagolyvári Promenádot - írták a balatonszemesiek, akik egy egész fasort neveztek a versenybe. Néhány éve lelkes civilek a megmentésükért örökbefogadást indítottak, az örökbefogadott fákat fainjektálással próbálják megvédeni a kórokozóktól, elsősorban a vadgesztenyelevél aknázómoly inváziójátólForrás: Evfaja.hu

Az idei évben 38 fát neveztek az Év Fája versenybe az ország különböző pontjairól, amelyek közül a zsűri 10 fát juttatott a nyilvános döntőbe. A legtöbb közönségszavazatot kapó fa nemcsak a 2020-as Év Fája címet nyeri el, de indulhat februárban az Európai Év Fája versenyen is.

Vajon ez a mélykúti templomdombon álló Júdásfa lesz ez idei év fája?Forrás: Evfaja.hu

A voksolás már elkezdődött július elsején és október 1-ig tart, de előtte egy héttel a szervezők titkosítják a szavazást, hogy még izgalmasabb lehessen a verseny hajrája. Az eredményhirdetést pedig 2020. október 17-én egy díjátadó keretében tartják meg. Szavazni erre az oldalra kattintva lehet.

Vagy inkább ez a Szentendrei-szigetre, Surány Napsugár terének közepére telepített sudár fa lesz a győztes?Forrás: Evfaja.hu

A 10 döntős fa:

♥ Micsky Hársak
♥ Egy különleges platán-Szombathely
♥ Geszt Tisza kastélypark platánfái
♥ Imrehegyi terebélyes eper
♥ A debreceni Déri Téri kocsányos tölgy
♥ Fegyverneki fekete nyárfa
♥ Napsugár tér juhara
♥ Júdásfa a mélykúti templomdombon
♥ Ferencvárosi öreg platán
♥ Bagolyvári Promenád- Balatonszemes

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek