Elindult a turisztikai szezon a Tisza-tónál, új szabadstrand is lesz

A tiszafüredi Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban nyitották meg a Tisza-tavi turisztikai szezont. A megnyitón elhangzott, hogy miután 2017-ben a Tisza-tavat Hajdúszoboszlóval, Hortobággyal és Debrecennel kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították, elindult egy több mint tízmilliárd forint összegű beruházás a területen. És mivel a Tisza-tó kirándulóhelyből üdülési célterületté vált, ezért a vendégéjszakák száma is dinamikusan növekedni kezdett - írták a Turizmus.com anyagában.

Madármegfigyelő állomás - már az odavezető út is szépForrás: Shutterstock.com

A környék legújabb turisztikai attrakciója is szóba került. Ez a Tisza-tavi Természetbúvár Játszóház és Túraközpont lesz, ami a tervek szerint 2022 tavaszára épül fel Tiszafüreden.

A Mahart részéről május elsejétől már teljes kapacitással megkezdi működését az a 20 Nicols típusú nyaralóhajó, ami összesen húsz, jól felszerelt konyhával, nappalival, hálókabinokkal és fürdőszobával szolgálja majd a bérlőket és remélhetőleg külföldön és belföldön egyaránt vonzóbbá teszi a Tisza-tavat.

Minden természetkedvelőnek ajánlott a környékForrás: Shutterstock.com

A Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred is készen áll a turisztikai szezonra. Ez azt jelenti, hogy a Tisza-tavat még ebben az évben teljes mértékben biztonságosan, a forgalomtól elzárt területen kerékpározhatják körbe a turisták, illetve a városban megszépül a városközpont és új szabadstrand épül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek