Covid kézikönyvet ad ki a Magyar Turisztikai Ügynökség

Hétfőn jelenik meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Covid kézikönyve, amely az újranyitáshoz szükséges ajánlásokat tartalmazza a szálláshelyek, vendéglátóegységek számára. Az ügynökség nyugat-európai mintákat követve és az egészségügyi szervezetek ajánlásait figyelembe véve dolgozta ki a kézikönyvet - adja hírül az MTI.

A kép illusztrációForrás: Rúben Gál/pixabay.com

Hétfőtől Magyarország vidéki településein kinyithatnak a szállodák, az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei, újra látogathatók a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok.

Guller Zoltán az MTÜ vezérigazgatója az újranyitás kapcsán óvatosságra és fegyelmezettségre intett, arra kért minden turizmusban dolgozót és vendéget, ne úgy értékelje a hétfői nyitást, hogy minden elmúlt és minden visszaállt a rendes kerékvágásba.  Hangsúlyozta, hogy az új helyzetben a biztonság lesz az elsődleges szempont, és azok a szálláshelyek és vendéglátóhelyek fognak tudni jól szerepelni, amelyek oda fognak figyelni arra, hogy a vendég biztonságban érezze magát.

A turisztikai ügynökség hétfőn minden szálláshelynek és vendéglátóipari egységnek eljuttatja azt a kézikönyvet, amelyben ajánlásokat fogalmaz meg nyugat-európai minták és egészségügyi szervezetek ajánlásai alapján.

Április harmadik hetében újabb reprezentatív kutatást végzett az MTÜ, ezer embert kérdeztek meg nyaralási, utazási terveikről. A tendencia nem változott az előző felméréshez képest: a járvány lecsengését követő fél évben a magyarok 54 százaléka akar belföldön utazni, a többség aktív szabadidős tevékenységet szeretne végezni és fürdőszolgáltatásokat kíván igénybe venni; külföldi utazást a magyarok 23 százaléka tervez.

Április 29-ig a magyarországi szállodákba külföldi vendégek részéről 12 900 foglalás érkezett, a belföldi foglalások száma elérte a 21 700-at, ami több mint 46 százalékkal magasabb, mint 35 nappal korábban. A miniszterelnök enyhítéekről szóló bejelentését követő 24 órában megugrott a foglalások száma. Balatonfüreden például 20-50 százalék közötti foglaltságot értek el a szállodák a nyári hónapokra. Mindezek alapján a turisztikai ügynökségnél egyre bizakodóbban látják a magyar turizmus következő néhány hetének, hónapjának alakulását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek